Hyppää pääsisältöön
x
Amazon Echo Dot 3rd Generation

Amazon Echo Dot Gen 3 (Alexa 3rd Generation) myynnissä Suomessa

Amazon Echo Dot Gen 3 - uusi Alexa saapui Suomeen

Tuossa huomasin, että kolmannen sukupolven eli virallisesti kutsuttuna Amazon Echo 3rd Generation Dot -malli on tullut myyntiin jo Suomalaisiin verkkokauppoihinkin. Uuden sukupolven version myötä Alexaa ei tarvitse tilata siis enään Saksasta. Tilaaminen onnistuu jo kymmenistä Suomalaisista verkkokaupoista. Voit tsekata laitteen tämän hetken hintaa Hintaopas.fi palvelusta.

Osta Amazon Echo Dot Gen 3

Amazon Echo - mallit ja eri sukupolvet

"Dot" tarkoittaa tuota hieman karvalakkiversiota "oikeasta" Amazon Echon versiosta. Allekirjoittaneella on yksi tavallinen (toisen sukupolven) Amazon Echo, sekä kaksi myöskin toisen sukupolven Echo Dot -mallia. Dotit ovat omalla asunnolla laajentamassa Alexan kuuluvuutta kauempaa sekä tuomalla Alexan ominaisuudet lähemmäksi - lähes joka huoneeseen. Esim. herätys on kätevä kuulua makkarin Dotista, eikä valoja sammutellessa ei tarvitse huutaa.

Amazon Echo hinta

 

Älyvalot toimimaan puheentunnistuksella Amazon Echon avulla

Amazon Echoilla oikein rakennettu järjestelmä mahdollistaa mm. valojen ja muiden sähkölaitteiden ohjaamisen puheella - tästä jokin aika sitten kirjoittamani artikkeli löytyy seuraavan linkin takaa: Älyvalot ja Amazon Echo - Näin älyvalot toimivat puheentunnistuksella.

Amazon Echo - Mikä on Dot -malli?

Loppupeleissä toisen sukupolven Amazon Echo ja Amazon Echo Dot eroavaisuus taisi jäädä hyvin pitkälti äänenlaatuun. Joka on sinänsä typerää, että 3,5 jakkipistokkeella tai Bluetoothin kautta Echo Dottiin saa kiinni ulkoisen - paremman - kaiuttimen helposti.

Kolmannen sukupolven Amazon Echo eroavaisuus vielä mysteeri

Itse en ole vielä Alexan kolmannen sukupolven versioihin niinkään tutustunut. Bongaus on kuitenkin nyt tehty, ja laitetaan jossakin kohti testiin. Sitä ennen toki pitää selvittää myös toimivuus toisen sukupolven sekä kolmannen sukupolven laitteiden välillä. Selvittämisen arvoista on myös onko ominaisuuksien laajentuminen vaihtamisen arvon vaivaista, sen tietää ehkä pidemmällä tähtäimellä. "Skillejä", eli ns. taitoja kun Alexaan on jo nyt enemmän kuin pysyy perässä. Kuten myös Amazon Echoa tukevia laitteita. Alexan kanssa toimivia älylaitteita pursuaa joka tuutista, varsinkin ulkomaalaisissa verkkokaupoissa.

Amazon Echo Gen 3 esittelyvideo:

Osta Amazon Echo Dot Gen 3

Kolmossukupolven Dottien valuessa hiljalleen Suomalaisiin verkkokauppoihin niiden hinnat vaihtelevat tätä kirjoittaessa 50€ - 80€ välillä. Esim. Saksassa (josta Amazon ei toimita tuotetta vielä Suomeen) tuon Amazon Echo Dot 3rd Generation härvelin hinta on vain n. 35€. Valitettavasti tässä kohti mahdollisuudet ovat siis vain ostaa tutulla tavalla Suomalaisesta verkkokaupasta tai kikkailla kolmosdotti Suomeen pistokeadapterin kanssa jotenkin.

Tsekkaa tämän hetken reaaliaikaiset hinnat Hintaopas.fi palvelusta.

Kun toisen sukupolven Amazon Echo saapui..

Lue myös fiilikset kun 2017 -vuoden lopussa itselle saapui Saksasta EU-virtalähteellä varustettu toisen sukupolven Amazon Echo. Se oli jännää ja koko härveli johti vielä jännempiin asioihin, aivan tosi jännän äärelle asti. :)

Amazon Echo Dot Gen 3 kokemuksia?

Jos kellään on kokemuksia uudesta Amazon Echo Dotista, niin antaa palaa tuohon alle keskusteluun. Olisi mukava kuulla mielipiteitä uuden sukupolven Dotista. Itse sen verran tsekkailin, että eivät vissiinkään toimi kakkossukupolven laitteiden kanssa mikä on sääli, voisi tehdä tarkempaa charttia ominaisuuksista mahdollisesti jossain vaiheessa.


Peukuta jos tykkäsit!
Ylös
45

Keskustele / kommentoi aiheesta!