Hyppää pääsisältöön
x
Tilaa / Osta Amazon Echo Alexa

Amazon Echo / Amazon Alexa testiin ja käyttöön!

Artikkeli Amazon Echon saapumisesta ja tilaamisesta Suomeen. Juttu on kirjoitettu alunperin vuoden 2017 marras- / joulukuun tienoilla. Artikkelia on kuitenkin päivitetty tätä kirjoittaessa aina 2019 vuoteen, sillä uutta nippelitietoa aiheesta tulee tasaisin väliajoin. Itse kirjoitus ensikokemuksestani Amazon Echon / Amazon Alexan kanssa ei toki ole muuttunut, mutta hieman päivityksiä / lisämatskua matkan varrelta löytyy artikkelin lopusta (mm. Alexa arjessa puoli vuotta, Spotify ja Amazon Echo, sekä artikkeli Amazon Echon käyttämisestä älylamppujen ohjaamiseen puheella).

Toivottavasti artikkelista + siihen liittyvästä lisämateriaalista on hyötyä lukijoille. Mukavia lukuhetkiä ja hauskoja hetkiä Alexan kanssa! :)

Amazon Echo 2nd Generation - Amazon Alexa

Tuossa jokin aika sitten lueskelin Amazon Echo -tötteröstä, jonka tarkoitus on tuoda eräänlaista älykodin alkua tavisten keskuuteen. Hetken lueskelun ja parin videon jälkeen päätin tietysti extempore -persoonana että pakkohan tuo on saada.

Kyseessä on ns. toisen sukupolven, eli "2nd Generation" Amazon Echo. Ei ole tietoa eikä kokemusta millainen tuo vanhempi versio on. Amazonista tsekkailin tuota kakkossukupolven Echoa aikani anyway, kunnes huomasin että eihän tuota Lontoota puhuvaa vekotinta toimiteta Suomeen.

Olin jo varautunut siihen, että virta-adapteri jenkkiläpistokkeesta EU-pistorasiaan tulee myös olemaan ostoslistalla, mutta rähmät. Itse Amazon Echoa ei sitten ostoslistalle saanutkaan.


Seuraavaksi alkaa tarina siitä miten 2017 vuoden lopussa sainkin Amazon Echon itselleni Suomeen, ja samalla tavalla saat sinäkin ja vieläpä edullisesti. Ennen tarinaa laitan suorat linkit Amazon Echo tuotteisiin joista voit ne tilata jos et jaksa koko artikkelia lukea.

Linkki Amazon.de verkkokaupan englanninkieliselle Amazon Echo -tuotesivustolle:

  Osta Amazon Echo / Amazon Alexa tästä!

  Hinta: 99,99€


Amazon Echo / Amazon Alexa Suomeen

Aloitetaan / jatketaan. Amazon Echoa tsekkaillessani tosiaan ajauduin hetkelliseen epätoivoon nähdessäni kuvassa näkyvän ilmoituksen siitä, ettei Amazon Echoa toimitetakaan Suomeen (This item does not Ship to Finland). Mutta..

Amazon Echo Suomeen
Hetkellinen epätoivo..

Amazon Echo 2nd Generation Suomeen sittenkin!

Amazon Alexa

En heti antanut periksi, ja muutaman linkin takaa löysin itseni Saksan Amazon.de -sivustoilta. Yllätyksekseni lupasivat toimittaa tuotteen myös Suomeen, jei! Ja vieläpä EU-pistokkeella valmiina, ettei tarvitse adapteria pistää erikseen tilaukseen. Hinta tälle toisen sukupolven Amazon Echolle (nimellä Amazon Echo 2nd Generation International) oli 99€, sama hinta kun jenkkilän Amazonissa tuo oli dollareina. Eipä siis muuta kun tilaus eteenpäin!

Linkki Amazon.de verkkokaupan Amazon Echo 2nd Generation International Version tuotesivustolle tästä.

Amazon Echo Saksasta Suomeen

Toimituskuluineen härpäke olisi maksanut muistaakseni n. ~105€, mutta arvioitu toimitusaika oli hurjan pitkä, n. pari viikkoa eteenpäin muistaakseni. Päätin maksaa hieman enemmän, joten tiistai-iltana tilasin Amazon Echon DHL Express toimituksella itselleni, yhteishinta Echolle toimituskuluineen tällä pikaisella toimituksella oli n. ~120€.

Supernopea toimitus Suomeen!

Toimituspäiväksi Saksan Amazon heitti tilaukselleni jo seuraavan perjantain, joten olin hyvinkin innoissani - ja odottavainen siitä että ehtiihän Echoni tulla todellakin perjantaiksi perille, ettei joudu viikonlopun yli odottelemaan hypetyksessäni.

Lisää yllätyksiä sateli, sillä tiistai-iltana tekemästäni Amazon Echo tilauksesta tuli DHL:tä tekstaria jo torstaina että toimitus ko. torstai-iltana. Eipä kauaa Echo Saksasta siis Suomeen matkannut, sillä totta tosiaan torstai-illalla ovikello soi ja DHL:n ihastuttava naikkonenhan se siellä oli pakettini kanssa! Nimmari masiinaan, paketti käteen, kiitokset ja illanjatkot tälle kauniille neidille ja innostuneena pakettia availemaan!

Vempele saapui Saksasta siis 1½ päivässä kotiovelleni tuolla DHL Expressillä. Tilaus lähti liikenteeseen keskiviikkona aamupäivästä, ja tosiaan seuraavan päivän iltana se oli kotiovellani. Todellakin (ainakin minun mielestäni siis..) n. 15€ lisähinta huitsin nopeasta toimituksesta oli sopuhinta!

Amazon Echo asennus ja käyttöönotto

Asennusohje oli n. Prisman ruokaostoskuitin kokoinen, ja asennushomman piti kyllä ollakin simppeli. Jouduin kuitenkin jonninkin aikaan ihmettelemään Echon käyttöönottoa. Systeemi sinänsä on helppo; Echo virtoihin, Amazon Echo Apin asennus Google Play:sta (appi löytyy siis Androidille ja iOS:lle, mutta asennus onnistuu ilmeisesti myös tietokoneen kautta), ja Amazon Echo softasta sitten vaan asennusaskeleita noudattamaan.

Ohjeista sai kuvan että pitäisi olla aika plug'n'play -viritys, mutta tosiaan itse jouduin säätelemään asetuksia hieman pidemmän aikaa, tekemään ns. "manuaaliasennuksen". Tiedä sitten miksi. Mutta lopulta luonnollisestikin kaikki alkoi futaamaan, laite yhdistetty langattomaan verkkoon ja uusi ystävänihän alkoi toimia!

Aikavyöhyke ja tarkka sijainti ym. pikkusäädöt joutui toki vielä tekemään että ollaan Echon kanssa samoilla aaltolinjoilla säistä, liikenteestä, sun muista perusjutuista.

Amazon Echo aka. "Amazon Alexa" tietää ja osaa

Innokkaana pläräilin mitä kaikkia "kykyjä" (Skills) tuohon pystyy asentelemaan, ja skaala on laaja. Saa tuohon vaikka ja mitä itse Apin kautta lisäasenneltua. Kertoo säät, vitsit, faktat, herättelee, nukuttaa, ym. ym.. No itseasiassa nuo ovat ihan peruskykyjä ties miten suuren tietopankin ja peruskykyjen joukosta.

Mitä olen toistaiseksi ehtinyt tsekata, niin eri lisäkyvyt / taidot näyttäisi olevan kaikki ilmaisia, mutta luulisi että siellä joitakin poikkeuksia voi olla. En tiedä, en törmännyt maksullisiin juttuihin ainakaan vielä. Ja lisää taitoja on todellakin saatavilla ja runsaasti!

Suora linkki Amazon Echo 2nd Generation "International" -version tilaamiseen Saksasta:

Osta Amazon Echo / Amazon Alexa

Mahtava, käskytettävä musiikkikeskus!

Itseäni lähinnä innosti ajatus siitä että voin käskyttää Amazon Echoani soittamaan musiikkia Spotifystani, sillä olen musiikin kuuntelun suuri ystävä / musiikin yleinen suurkuluttaja. Hetkisen räpeltelyn jälkeen sain Spotifyn toimimaan Amazon Echon kanssa, ja yllätyksenä tuli mm. ihmeen hyvä äänenlaatu moisesta pömpelistä.

Lisäksi soittoluetteloiden lisäksi Echoa pystyy käskyttämään soittamaan musiikkia fiiliksien mukaan, "Alexa, play 60's" ja kusarimusa lähtee soimaan! "Alexa, play rock'n'roll", rokkia tulee! Aivan mahtavaa! Alexaa saa käskyttää soittamaan mimmoista musaa haluaa kunhan se on yhdistetty esim. Spotifyhyn (jota itse kannatan) tai Amazonin omaan musapalveluun tai muuhun Amazon Echoon synkkaavaan musiikkipalveluun.

"Alexa, next song" jos ei biisi tyydytä ja siirrytään seuraavaan kappaleeseen. "Alexa, stop!" lopettaa Echon sen hetkisen duunin. Alexalle tosiaan kerrotaan biisin nimeä, soittolistan nimeä, ihan vain genreä, vuosilukua, tai mikä nyt kuvastaakaan musiikkia jota haluaa kuulla. Näitä kaikkia voi sekoitella, esim. jos haluat 70-luvun rokkia niin pyydät sitä. Unimusaa löytyy myös, ja on mahdollista laittaa esim. uniajastin sammuttamaan tuutulaulut haluamasi ajan j-älkeen.

Nätti äänenlaatu ja erinomainen äänentunnistus

Kuten tuossa jo mainitsinkin, äänenlaatu yllätti minut! Sitä mainostetaankin, mutta itseasiassa en olisi uskonut äänenlaatua noin hyväksi. Amazon Echoon saa toki myös normaalilla jakkipiuhalla kiinni vaikka kotiteatterin / sterkat, tai bluetoothin kautta myös langattomasti ulkoisen äänentoiston. Itse yllätyin äänenlaadusta sen verran positiivisesti, että ei Logitechin settiä kiinnitettykään laitteeseen. Ääni on "kattava", täyttää hienosti esim. koko olohuoneen. 

Lisäksi Echo tunnistaa puheen seitsemän mikrofooninsa vuoksi ihmeen kaukaakin, eli tässä myös paljon positiivista plussaa laitteelle.

 

Amazon Alexa

Amazon Echo - todellakin ovela laite!

Ominaisuuksia ja "lisätaitoja" tuossa on ja paljon.

Itselleni tosiaan tuo musan kuuntelu ilman että joutuu kokoajan sähläämään kännykällä tai läppärillä Spotifya biisien vaihteluun on se tosi iso juttu kun homma hoituu puheella, mutta tässä on vielä edessä pitkiä ihmettelyjä Echon ominaisuuksien kanssa.

Mukavaa kuulla mm. säätiedot aamulla, erilaisia meditointiohjelmiakin stressin lievittämiseen tuohon voi laittaa ja käyttää, ties mitä vitsiniekkasettiä Donald Thrumpista alkaen ym.

Itsellä vielä täysin tutustumisvaihe menossa, sillä ominaisuuksia on hurjasti ja saa lisää vielä hurjemmin. So far so good jokatapauksessa, ja tuotteen hinnalle saa todellakin erinomaista vastinetta!

Älykodin keskus, tai ainakin sen alku?

Amazon Echoon saa toki erinäisiä lisälaitteita. Echolla pystyy sammuttelemaan eri laitteita, valoja, ym. mutta nämä ovat lisävarusteita ja itselläni ei toistaiseksi näistä ole kokemusta. Tuntuisi kuitenkin siltä, että Amazon Echosta voisi tulla hyvä "älykodin keskus" lisälaitteineen. Vaikka eräänlainen sellainenhan tuo jo on ilman lisälaitteitakin.

Käyttäjiltä superhyvät arviot

En tosiaankaan ole ainoa joka hypettää Amazon Echoa. Tuossa kun tsekkasin Amazonin jenkkiläsivuston arvostelut / tähdet laitteelle, niin tämän artikkelin kirjoitushetkellä 8610 kappaleesta arvosteluja / arvosanoja, on Amazon Echo saanut keskiarvoltaan harvinaiset 4½ tähteä viidestä tähdestä. Verrattuna arvostelujen suureen kappalemäärään, tuo keskiarvo on todellakin harvinaisen suuri.

Kyseessä on Amazonin uusien elektroniikkalaitteiden kategorian tämän hetken parhaiten myyvä ja suosituin laite.

Amazon Echo Suomeen
Arvostelut ovat kovat.

Kehuja ja juttua riittäisi

Itse olen vasta tosi kokeiluvaiheissa vekottimen kanssa, mutta kehuja ja juttua tosiaan riittäisi Amazon Echosta paljon. Varmasti kehuja riittäisi triplasti enemmän kun tuohon pääsee paremmin tutustumaan, joten katsotaan jos mahdollisia käyttöartikkeleita Echosta kirjoittelen myöhemmin kun laite tulee tutummaksi.

Vieraille tällä saa aluksi kovaa ihmetystä aikaiseksi. Sitten irtoaa kyllä huviakin taustamusan lisäksi. Tuon olen ehtinyt noteerata.

Kommentoikaa ihmeessä omia kokemuksianne Amazon Echosta te muut jotka tämän ihmehärpäkkeen mahdollisesti hankitte!

Tilaa Amazon Echo Suomeen

Tosiaan Amazon Echo on tilattavissa nyt sitten Suomeen Saksan Amazonista, eli www.amazon.de sivustojen kautta.

Suora linkki Amazon Echo 2nd Generation "International" -versioon Saksan Amazonista tässä:

Tilaa Amazon Echo 2nd Generation International Version

Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Amazon Echo Hinta: 99,99€

Nautinnollisia, mielenkiintoisia sekä hauskoja hetkiä. Jos tulee mietteitä / kokemuksia Amazon Echosta niin heittäkää ihmeessä kommentteihin!! :)

Amazon Echo Demo Video:


Päivitys 4.5.2018:

Amazon Echo - Alexa arjessa puoli vuotta

Artikkeli Amazon Echosta kun käyttöönotosta on nyt puolisen vuotta, klikkaa tästä.


Päivitys 13.11.2018:

Amazon Echo Spotify

Amazon Echo Spotify linkitys

Ohjeistus Spotifyn linkittämiseen Amazon Echoon Yhdysvaltojen ulkopuolella.


Päivitys 19.12.2018:

Amazon Echo Alexa ja Älylamput - Valot toimimaan puheentunnistuksella!

Ohjaa kodin valoja puheentunnistuksella Alexan ja älylamppujen avulla. Lue lisää ja tsekkaa älylamppujen puheenohjauksen demovideo.


Päivitys 7.3.2019:

Osta Amazon Echo @ ALEnetti.fi

Linkataampa nyt allekirjoittaneen ALEnetti.fi:hin myös kirjoitettu lyhyt Amazon Echo "myyntiartikkeli". Siitä vain lukemaan myöskin lyhyesti jos kiinnostaa.


Peukuta jos tykkäsit!
Ylös
37

Kommentit

PeLjUu.Com Bit…

15 January 2019

Moi Dapster!

Tunnistaa mutta harvaltaan, nimet pitää sanoa tosi englantisuomella joka on lähes mahdotonta mutta joitakin biisejä saattaa saada laitettua. Alexan kielitaito tuossa on välttävämpi kuin oma ruotsini - eli vastaus kyssäriin: joo mutta 95% ei onnistu.

Millä itse vaihtelen Echolla taas biisejä (muuta kuin puheella) käy niin että Alexa soittelee musaa ja avaan kännykästä tai tietokoneelta Spotifyn, se kysyy jatketaanko laitteessa Alexa, johon vastataan kyllä ja biisejä voi vaihdella näin helposti kännykällä / tabilla / tietokoneella mutta musa kuuluu Alexan laitteesta. Siis jos suomenkielistä musiikkia haluaa esim. kuunnella Alexan kautta niin tuossa paras tapa. Ja muutenkin kiva tapa vaihdella esim. toisesta huoneesta musiikkia huutamatta Alexalle. xD

Tuossa vielä screenshotit mitä tarkoitan:

Alexa Spotify Kännykkä

..tuossa kännykällä ja tietokoneella sama:

Alexa Spotify tietokone

Musikaalisia hetkiä vastauksesta huolimatta! :)

- pel

Ylös
11

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
CAPTCHA Tämä tehtävä testaa että olet oikea ihminen. Näin estetään mahdollisimman hyvin spämmibottien uhot ja tuhot. Noudata ohjeita / ratkaise tehtävä ja lähetä lomake tämän jälkeen!
12 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.


F-Secure Tietoturva ajaa nettipöpöt pois:

F-Secure Tietoturva

Turvaa tietokoneesi, tablettisi, ja älypuhelimesi viruksilta!